Asiakkaidemme kokemuksia Superfutiksesta

"Hulluinta ja hauskinta tekemistä vähään aikaan"

 Superfutis 4H:n lajikokeilupäivässä.


Varasin Superfutispelit 4H:n lajikokeilupäivään noin kuukautta ennen tapahtumaa. Olin aiemmin kuullut lajista ja ajatellut, että olisipa hauska kokeilla tuota. Mahtava työni mahdollistaa onneksi tällaisten tapahtumien järjestämisen ja omien kiinnostuksenkohteiden tuomisen työhön. Lähdin etsimään netistä, miten peliä olisi mahdollista päästä pelaamaan ja lopulta löysin Superfutiksen nettisivut ja täytin siellä yhteydenottolomakkeen.

Varaus sujui jouhevasti, missään vaiheessa ei tullut ongelmia eteen. Sovimme pelit Konneveden urheilukentälle. Kaksi eri porukkaa pääsi kokeilemaan lajia ja molemmille oli varattu tunti peliaikaa. Toisessa porukassa oli 4H:n sporttihaasteeseen osallistuneita aikuisia, joille pelit järkättiin kiitoksena osallistumisesta haasteeseen. Toisen pelivuoron tarkoitus oli antaa nuorille mahdollisuus kokeilla uutta lajia.

 Kun pelipäivänä saavuimme pelipaikalle, kaikki oli järjestäjien puolesta jo valmista, pelaajia vailla. Hetken aikaa höpöteltiin mukavia ja ihmeteltiin palloja, että tuonneko pitäisi mennä sisälle. Kun kaikki olivat saapuneet paikalle, kävimme ohjaajan kanssa läpi säännöt, joita ei kovin montaa ollut. Sitten vain pallot päälle ja kokeilemaan.

 Porukka oli innoissaan. Osa oli kuullutkin lajista jo aiemmin ja odottaneet pääsevänsä kokeilemaan sitä. Pallon sisään meneminen tuntui aluksi vähän omituiselta, mutta siihen tottui nopeasti. Kun peli lähti käyntiin, naurusta ei meinannut tulla loppua. Oli mahdottoman hauskaa olla kentällä taklaamassa ja taklattavana, se kun ei kuplien kanssa sattunut yhtään. Ohjaajakin oli mukana meidän huonoissa vitseissä ja rennossa fiiliksessä. Pelaaminen sujui hyvin myös nuoremmilta pelaajilta. Eräs osallistujista olikin jälkeenpäin kommentoinut Facebookissa, että Superfutis oli hulluinta ja hauskinta tekemistä vähään aikaan.

 Kaikki halukkaat eivät päässeet kokeilupäivään testaamaan Superfutista. Uudesta kokeilupäivästä tuli paljon kyselyitä ja päätimme järjestää uuden pelipäivän syksymmälle. Kaiken kaikkiaan peleistä jäi hyvä fiilis ja seuraavia pelejä odotetaan jo innolla.

 -Sari Kämäräinen, 4H-yhdistyksen hanketyöntekijä

 

 

"Superfutis sopii tytöillekin"

Superfutis polttareissa

 

Kokeilin Superfutista ensimmäisen kerran kaverini polttareissa, joita olin itse myös järjestämässä. Kesäkuussa oli siis polttarit tulossa, ja mietimme maaliskuussa kaasojen kanssa, mitä kivaa järjestäisimme morsiamelle ja polttariporukalle. Olimme varanneet Himokselta mökin viikonlopuksi ja porukkaa oli tulossa 15 henkilöä. Morsian pitää hauskasta ja sporttisesta tekemisestä ja koko polttariporukka oli hyvin saman henkinen.

 Pohdimme erilaisia vaihtoehtoja ja sitten törmäsimme netissä Superfutikseen. Se vaikutti juuri sopivalta vaihtoehdolta vähän isommalle porukalle. Otimme Superfutikseen yhteyttä ja kysyimme mahdollisuutta järjestää pelejä Himoksella. Saimmekin pelit varattua vaivattomasti.

 Pelipäivänä olimme parin kaason kanssa Superfutiksen Anttonia vastassa Himoksen infossa. Muu porukka saapui paikalle myöhemmin, kun pallot oli täytetty ja kaikki valmiina pelejä varten. Pelipaikan kanssa meinasi tulla mutkia matkaan, mutta Himoksen henkilökunnan ja Anttonin neuvokkuuden avulla pääsimme lopulta pelaamaan täysin aikataulussa.

 Kukaan polttariporukasta ei ollut kokeillut Superfutista aiemmin. Tuli yllätyksenä, että pelaaminen on rankkaa ja hikistä hommaa. Siitä huolimatta meillä oli huippuhauskaa. Pelaajia oli 14 ja palloja yhteensä 10, joten molemmilla joukkueilla oli kaksi vaihtopelaajaa. Se tuntui sopivalta määrältä ja oli hyvä, kun välillä pääsi vähän huilaamaan.

 Tunnin peliaika oli varausta tehdessä hiukan epäilyttänyt: Ehtiikö tunnissa tehdä mitään kunnolla? Puolessa välissä tuntia olimme kuitenkin jo melko puhki ja homma meni vähän hassutteluksi. Onneksi Anttoni oli tilanteen tasalla ja keksi meille kuplapallojen kanssa muutakin tekemistä kuin jalkapallon. Pelasimme esimerkiksi ”Kuka pelkää morsianta”- peliä. Tuntiin mahtui lopulta paljon hauskaa tekemistä, eli ei kannata jännittää, jos jalkapallo ei olekaan lemppari laji.

 Suosittelen Superfutista ihan kaikille. Moni voisi luulla, että se on pelkkä poikien juttu, mutta Superfutis sopii tytöillekin!

 

-Beda Männistö